Zvonko Bogdan odlikovan za Dan državnosti čuva muziku svoga kraja | Vinarija Zvonko Bogdan Skip to main content

Zvonko Bogdan odlikovan za Dan državnosti čuva muziku svoga kraja

Sre, 02/17/2016 - 10:09

Na Dan državnosti Republike Srbije 15. februara 2016. godine poznati subotički pevač starogradskih pesama Zvonko Bogdan, po kom naša Vinarija nosi ime, odlikovan je zlatnom medaljom za izuzetne zasluge u delatnosti kojom se bavi.

Predsednik Srbije koji je ovom prilikom uručio odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama, istakao je da su nagrađeni pokazali kako se radom i upornošću prevazilaze prepreke i stiže do uspeha, a zadatak države je da takve primere učini vidljivijim.

Zvonko Bogdan je izrazio zadovoljstvo i čast za priznanje koje je primio od predsednika Republike, a još jedno lepo iznenađenje svakako je bilo to što je na ovoj svečanosti kvartet vojnog orkestra izveo njegovu pesmu "Hej salaši na severu Bačke" .

Vinarija Zvonko Bogdan je izdavač knjige „Život teče", zapravo drugog dopunjenog izdanja Monografije o Zvonku Bogdanu, autora etnomuzikologa Ace Dogandžića , koja je svedočanstvo jednog čoveka, naroda, vremena, zemlje, nastala da zauvek sačuva rad i stvaralaštvo ove izuzetne ličnosti našeg muzičkog života.