Vinarija Zvonko Bogdan na sajmu vina u Beču | Vinarija Zvonko Bogdan Skip to main content

Vinarija Zvonko Bogdan na sajmu vina u Beču

Čet, 06/19/2014 - 10:39

Prošlog vikenda je u velelepnom kompleksu palate Hofburg koja se nalazi u samom centru Beča održan jedan od najcenjenijih sajmova vina u Austriji - sajam Vievinum. Od svog osnivanja 1998 sajam Vievinum se održava svake dve godine i predstavlja centralnu tačku okupljanja najprestižnijih proizvođača vina širom sveta. Od 800 izlagača koliko je ove godine učestvovalo na sajmu najzastupljeniji su bili naravno austrijanci sa raznovrsnom i sjajnom ponudom belih vina. Zapažen je bio i nastup srpskih vinarija među kojima su se pre svega kvalitetom, ali i vrlo interesantnim dizajnom etiketa, istakla vina Vinarije Zvonko Bogdan.

Štand Vinarije Zvonko Bogdan privukao je interesovanje renomiranih svetskih enologa i vlasnika vinarija poput Markus Molitora koji je 5 puta zaredom proglašen za najboljeg vinara Nemačke i čija su vina ocenjena sa najviših 100 poena od strane cenjenog vinkskog kritičara Roberta Parkera; Erwina Sabathija koji nosi titulu jednog od najpoznatijih proizvođača Sauvignona u Austriji i vlasnika vinarije Van Volxem, gospodina Romana Niewodniczensija koji je proglašen za najboljeg vinara Austrije 2012.godine.

Štand je posetio i generalni direktor najpoznatije kuće na svetu- Michel Rolland collection koji nije krio oduševljenje kvalitetom i potencijalom srpskih vina i ozbiljnošću same Vinarije Zvonko Bogdan.

Njihova zajednička ocena je da su vina Vinarije Zvonko Bogdan izuzetno visokog kvaliteta i da se po svim performansama uklapaju u savremene evrposke trendove. Tom prilikom najavili su i skoriju posetu ovoj vinariji kako bi se na licu mesta upoznali sa karakteristikama i specifičnostima koja nose vina Palićkog vinogorja.