Vinarija Zvonko Bogdan na Sajmu Turizma u Ljubljani | Vinarija Zvonko Bogdan Skip to main content

Vinarija Zvonko Bogdan na Sajmu Turizma u Ljubljani

Pon, 02/20/2012 - 11:57

Vinarija Zvonko Bogdan se poprvi put predstavilo Slovencima na Sajmu "Alpe adria tip" u Ljubljani, zajedno sa Preduzećem Park Palić, Turističkim organizacijama Vojvodine i Srbije.

Kako bi na najbolji način dočarali kakav vas ambijent dočekuje na Paliću i u Subotici, za predstavnike turističkih agencija i slovenačkih medija organizovana je večera sa specijalitetima ovog kraja, na kojoj su degustirana vina Vinarije Zvonko Bogdan, koja je jedna od novina u turističkoj ponudi Palića. Naravno, uz zvuke tamburaša ansambla "Ravnica". Upravo to je i bilo ocenjeno kao najbolja "komparativna prednost" Palića - Salaši, gostoprimstvo, tamburaši, dobro vino i dobra hrana.

O tome svedoči i čuveni slovenački kantautor i turistički promoter Lado Leskovar. Po njegovom mišljenju, gostoprimstvo, hrana i vina su mamci za Slovence.

- Slovenija ima mnogo planinaskih jezera, a vaše je ravničarsko - što je nama interesantno. Pored toga, hrana nigde nema takav ukus kao kod vas. Odnos domaćina prema gostima je divan, tako da ja kad god mogu krećem prema Srbiji, a naročito prema severnoj Srbiji. Sad polako upoznajem i vaša vina. Do sada sam samo znao za fruškogorska, a po prvi put sam probao Palićka vina. Mi Slovenci svi ponešto znamo o vinima, a vaša su veoma ukusna - ocenio je Leskovar.

Sajam turizma u Ljubljani je bio "turistički prvenac" u predstavljanju ponude za Vinariju Zvonko Bogdan. Po rečima direktora Vinarije Zlatka Živanića, ovaj sajam je prvi u nizu sajmova na kojima će predstaviti njihovu ponudu.

- Ukoliko se odluče da nas posete, turisti mogu da vide kako izgleda jedna savremena vinarija, degustiraju naša vrhunska vina, a zatim i obiđu salaš Zvonka Bogdana uz degustaciju hrane karakteristične za naše podneblje - rekao je Živanić.

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić ocenio je da je za Palić i Suboticu prvo i osnovno tržište nekadašnje Jugoslavije.

- To su ljudi koji znaju za naše kvalitete i rado ih se sećaju, ali znaju i za naše brendove kao što je čuveni Zvonko Bogdan. Pored toga, nadam se da smo predstavnicima slovenačkih medija i tur-operatera dočarali ambijent Palića i Subotice, te da će ga oni preneti njihovim sunarodnicima. Naporedo sa promocijama, završavamo kapitalne investicije koje su narušavale komfor i prave efekte očekujemo u bližoj budućnosti, tačnije 2013. godine - rekao je Vučinić.

- Veče koje ste organizovali, sa ukusima, mirisima, vinom i zvucima vašeg kraja nesumnjivo će preneti atmosferu vaše destinacije i motivisati goste iz Slovenije na to da i sami dođu i probaju vašu hranu, vino, voze bicikle i obilaze salaše i Palić - rekla je direktorka Turističke organizacije Srbije Gordana Plamenac.

Na samom sajmu su predstavljene novine u turističkoj ponudi Palića zaintersovanim posetiocima, tur-operatorima i agencijama, a ovaj sajam predstavlja prvi u nizu sajmova u regionu na kojima će biti predstavljeni Palić I Vinarija Zvonko Bogdan kako bi privukli turiste iz nekadašnje Jugoslavije, dakle, sve one koji su na Paliću bili i "rado ga se sećaju".

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Goran Petković istakao je da je ovaj sajam velika šansa za Palić da Slovencima predstave ono najbolje iz svoje ponude i time ih "podsete na nešto lepo što su već doživeli". Pored toga, Petković je najavio da će Vlada Srbije nastaviti sa ulaganjima na Paliću.