Prague Wine Trophy 2016 nova potvrda kvaliteta vina Cuvee No.1 i Život Teče | Vinarija Zvonko Bogdan Skip to main content

Prague Wine Trophy 2016 nova potvrda kvaliteta vina Cuvee No.1 i Život Teče

Pon, 10/03/2016 - 10:42

I na ovogodišnjem velikom svetskom takmičenju vina Prugue Wine Trophy 2016, koje se tradicionalno od 2002. godine održava u Pragu u organizaciji prestižnog vinskog časopisa „Wine Revue", stručni žiri sastavljen od najistaknutijih degustatora, somelijera i vinskih novinara, ocenjivanjem na principu slepe degustacije nepogrešivo je ponovo prepoznao i potvrdio kvalitet vina Vinarije Zvonko Bogdan.

Cuvee No.1, harmonična kupaža sorti Merlot, Cabernet franc i Frankovke, kog odlikuju izražene arome crne ribizle, jagode i zrele šljive sa diskretnim tonovima vanile i slatkih začina, svojom kremastom strukturom i nezaboravnim punim ukusom osvaja i najveće poznavaoce i zauzima mesto u samom vrhu skale do sto poena koji je stručnom žiiju stavljen na raspolaganje i titulu Regionalnog šampiona 2016.

A dok život teče, ovo je već treća godina za redom da i vino Vinarije Zvonko Bogdan koje nosi to ime, prefinjeno i elegantno, intenzivne rubin crvene boje, nežne teksture i prijatne voćne završnice u Pragu biva krunisano zlatom.

Kako svake godine ovaj Sajam okuplja sve veći broj proizvođača najboljih vina širom sveta ovakvim svojim nastupom i plasmanom Vinarija Zvonko Bogdan obezbedila je svoje mesto i ugled u samom vrhu svetske vinske scene.