Pinot grigio 2015 - vrhunska sorta za vrhunsko vino | Vinarija Zvonko Bogdan Skip to main content

Pinot grigio 2015 - vrhunska sorta za vrhunsko vino

Čet, 04/28/2016 - 09:06

Premium liniju vina Vinarije Zvonko Bogdan, pored već dobro poznatih vina SB, PB, Rose sec i Cuvee No1 od nedavno je upotpunilio i jedno novo suvo belo vino od sorte Pinot Grigio iz berbe 2015.

Kako put do dobrog vina počinje u vinogradu, a kvalitet i autentičnost su na prvom mestu, vino Pinot Grigio, kao i sva ostala vina Vinarije Zvonko Bogdan nastalo je od grožđa odnegovanog i sazrelog isključivo u sopstvenim vinogradima. U pitanju je prva berba ovog vina iz mladih zasada podignutih 2012. godine na lokaciji Radić, a prema reakcijama onih retkih „srećnika" koji su imali priliku da ga probaju verujemo da će vino Pinot Grigio obeležiti ovu godinu i ostaviti dubok trag na vinskoj sceni.

Ovo bogato, slojevito i zaokruženo vino u kom se prepliću arome belog voća i nežni tonovi poljskog cveća doneće vam proleće u čaši čuvajući ga i za trenutke kad ono prođe.U ustima je sveže, skladno i meko, prijatnih kiselina i raskošno voćno-mineralne završnice.

Kao i ostala vina iz Premijum kolekcije Vinarije Zvonko Bogdan i vino Pinot Grigio na etiketi nosi reprodukciju somborskog slikara Eugena Kočiša koja ga čini još autentičnijim i prepoznatljivijim.