AWC Vienna 2016 | Vinarija Zvonko Bogdan Skip to main content

AWC Vienna 2016

Pon, 09/19/2016 - 15:17

Sada je već postala lepa tradicija da u Beču na velikom međunarodnom takmičenju vina AWC Vienna, Vinarija Zvonko Bogdan zauzme svoje mesto u samom vrhu svetskih vina, čije ocene kvaliteta su i zvanično priznate od strane Evropske Unije.

Konkurencija među 12.826 vina od 1.866 proizvođača iz 41 zemlje, svrstava ovo takmičenje među najveća na svetu, koje svakako postavlja standarde kvaliteta, te su srebrne medalje za Sauvignon blanc 2015, Icon Campana Albus 2013 i Icon Campana Rubimus 2013, još jedna vredna potvrda Vinariji Zvonko Bogdan na njenom putu ka vrhunskom kvalitetu.

Od kako su se pojavila prošle godine, vina Icon Campana Albus i Icon Campana Rubimus ne ostaju nezapažena ni na jednom susretu vrhunskih poznavalaca. Tako su i na ovom ocenjivanju vina na principu slepe degustacije po bodovnoj skali od 100 poena, procenjivani od strane najistaknutijih domaćih i inostranih enologa, sommeliera, ugostitelja i novinara nagrađeni srebrnim medaljama.

Sauvignon blanc koji je svoj kvalitet potvrdio već na samom početku u svojoj postojbini u Francuskoj, tradicionalno u Beču ima svoje visoko mesto i ove godine srebrni sjaj.