Veličanstvena campana | Vinarija Zvonko Bogdan Skip to main content

Veličanstvena campana

Pon, 06/13/2016 - 15:04

Uoči proteklog vikenda u beogradskom hotelu Square Nine brojnim ljubiteljima vina i predstavnicima poslovnog sveta predstavljena su dva najprestižnija vina Vinarije Zvonko Bogdan- Icon Campana Albus i Icon Campana Rubimus, nastale pod dirigentskom palicom glavnog enologa Francuza Florana Dumoa, za kog je berba 2013 prva koju je u ovoj vinariji ispratio od početka do kraja.

ICON CAMPANA ALBUS 2013 je sovinjon dobijen od najboljeg grožđa s najboljih parcela vinograda, a vino je posle fermentacije u velikim bačvama od francuskog hrasta, odležavalo još deset meseci u barik buradima pre nego što je pušteno na tržište. Apsolutno očaravajuće, suptilne strukture, voćno i mineralno, ovo je vino kao stvoreno za letnja uživanja i maštovite male gurmanske zalogaje koji su na terasi jednog od najlepših hotela u regionu upotpunili magiju ovog beogradskog predvečerja.

ICON CAMPANA RUBIMUS 2013 je ravnopravno zastupljena kupaža Merlota i Cabernet Franca, od grožđa sa najboljih parcela iz vinograda Ludaš u kojima se primenjuje stroga kontrola prinosa. Vino je fermentisalo u drvenim fermentorima od francuskog hrasta marke Sequin Moreau, odležavalo 18 meseci u novim baricima od francuskog hrasta i potom još pola godine u boci do konačnog predstavljanja vrsnim poznavaocima i ljubiteljima vina.

Zadovoljan postignutim rezultatima i vinima koja mogu da stanu rame uz rame sa najboljim svetskim u svojoj kategoriji, Floran Dumo koji je širom sveta radio za mnoge poznate vinarije, istakao je veliki potencijal Srbije i regiona te potrebu zajedničkog nastupa prema svetskom tržištu.