The Balkans International Wine Competition 2012 | Vinarija Zvonko Bogdan Skip to main content

The Balkans International Wine Competition 2012

Pet, 06/22/2012 - 11:44

Na Internacionalnom takmičenju balkanskih vina održanom u Bugarskoj Vinarija Zvonko Bogdan je postigla zavidan rezultat i za kvalitet svojih vina nagrađena je sa 4 medalje. Srebrne medalje osvojila su vina Sauvignon blanc barrique 2011 i Rose 2011, dok su se bronzanim medaljama okitila vina Sauvignon blanc 2011 i Pinot blanc 2011.

U periodu od 14. do 17. juna 2012. u Bugarskoj je po prvi put održano vinsko takmičenje i festival vina koji su imali za cilj da ljubiteljima vina skrenu pažnju na viševekovnu tradiciju gajenja grožđa i proizvodnje vina na Balkanu. Internacionalna komisija sačinjena od vrhunskih vinskih eksperata dodelila je medalje u sledećim kategorijama: penušava vina, suva bela vina, suva rose vina, suva crvena vina i desertna vina.

Takmičenje vina koje je održano u Grand Hotelu u Bugarskoj okupilo je na jednom mestu vinarije iz svih zemalja Balkana, a tokom takmičenja i festivala posetioci su bili u prilici da se na jednom mestu uvere u svo bogatstvo i raznovrsnost balkanskih vinogorja, kao i da prisustvuju velikom broju predavanja i Master Class radionica.