Skip to main content

Naša zemlja

Jedinstveni karakter naših vina dugujemo našoj zemlji, podneblju, ljudima i živoj tradiciji regiona. Klima Palićkog vinogorja u kom se prostire 62 hektara naših vinograda i njegovo jedinstveno tlo daju neponovljivu kompleksnost i unikatnost našim vinima.

Image

Vinova loza crpi snagu iz tla sastavljenog od slojeva koje je za sobom ostavilo Panonsko more, u kojima se mešaju krečnjak, glina i silikatni kamen u dubokim slojevima.

Nad našim vinogradima, sunce sija preko dve hiljade sati u godini, uz stalne umerene vetrove i izražane temperaturne razlike tokom smene dana i noći. Zahvaljujući tome, grožđe iz naših vinograda uvek savršeno zri, čuvajući svežinu i kompleksnost. Na našem unikatnom teroaru uzgajamo merlo, kaberne fran, kaberne sovinjon,  frankovku, petit verdo, beli sovinjon, pino blan, šardone, pino griđo i žuti muskat.

Neraskidivi deo našeg teroara čine i ljudi, njihova znanja i iskustva sticana vekovima. Dičimo se živom tradicijom našeg regiona, gde se vinova loza gaji od pamtiveka, a koju smo utkali u svaki naš grozd i svako naše vino.

Jedinstven prostor na kome nastaju Zvonko Bogdan vina, nezamisliv je bez bogate kulturne tradicije  Subotice i njene okoline. U ovom delu sveta, susretali su se narodi, običaji i uticaji sa svih strana sveta, od Mediterana i Azije, do zapada i severa Evrope. Bogatstvo tog nasleđa vidi se u jedinstvenoj arhitekturi, mulikulturalnosti, običajima, jezicima, jedinstvenoj lokalnoj kuhinji, kao i u sortama vinove loze i stilovima vina.

Naš terroir je strast koja nas pokreće i motiviše da nasleđeno bogatstvo i diverzitet sačuvamo i interpretiramo najbolji mogući način. I podelimo sa vama...