Najlepši krov Vinarije Zvonko Bogdan | Vinarija Zvonko Bogdan Skip to main content

Najlepši krov Vinarije Zvonko Bogdan

Pet, 12/07/2012 - 14:44

Krov Vinarije "Zvonko Bogdan" na Paliću proglašen je za nacionalnog pobednika konkursa austrijske kompanije "Tondah", za najbolje izgrađeni u prethodnih godinu dana.

Nacionalni pobednik najboljeg krova konkursa će se naći u konkurenciji nacionalnih pobednika iz 13 zemalja za međunarodnom izboru za krov Evrope 2012. godine.

Na nacionalni konkurs je pristiglo preko stotinu radova iz Srbije, od kojih se u užem izboru našlo 50, a stručni žiri kojim je predsedavala profesor dr Aleksandra Krstić-Furundžić sa Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, a članovi su bili istaknuti stručnjaci za primenu proizvoda AD "Potisje" Kanjiža iz sastava Grupe "Tondah" Darko Mijatović i Danijel Đurić, kod ocenjivanja objekata kao celine, vrednovao je uklapanje u okruženje, odnos krova i fasade, estetski aspekt, kao i funkcionalno tehnički aspekt kroz stručno pokrivanje i oblikovanje krova pokrovnim materijalima iz pogona "Tondaha".

Svečano proglašenje pobednika nacionalnog takmičenja i dodela priznanja održano je u sredu 5. decembra u 12 sati na Građevinskom