Najbolji šardone u Srbiji | Vinarija Zvonko Bogdan Skip to main content

Najbolji šardone u Srbiji

Uto, 12/02/2014 - 10:30

Najbolje belo vino na tržištu u 2014. godini je Šardone Vinarije Zvonko Bogdan. Tako je odlučio devetočlani internacionalni žiri IV Međunarodnog ocenjivanja najboljih vina Srbije(VTV 2014) kojim je predsedavao Robert Gorjak iz Slovenije a koji su tokom dva dana ocenili 146 domaćih vina iz 33 vinarije.

Ovo jedinstveno ocenjivanje vina organizatori su nazvali „Vina Srbije pred međunarodnim sudom pravde"a povod organizovanja svakako predstvaljaju vrhunska dostignuća srpskih vinara koji poslednjih godina ispisuju najsjajnije stranice srpskog vinarstva na internacionalnoj i domaćoj sceni. Prošlo je mnogo vremena od kada je neka vinska manifestacija uspela da pod jedan krov dovede sve najpoznatije vinare Srbije. VTV 2014 je to definitivno uradio zahvaljujući pre svega autoritetu manifestacije i žiriju sastavljenom od uvaženih internacionalnih sudija među kojima je i dvoje sa najzvučnijom titulom Master of Wine.

„Ovo je izuzetno vredno priznanje za nas. Renome organizatora , spisak osoba koje su bile u žiriju VTV 2014 i činjenica da se radi o prvoj berbi Šardonea iz još uvek mladih zasada koja se prvi put pojavila na tržištu ove godine daju posebnu važnost i težinu ovoj nagradi. Verujemo da se srpsko tržište postalo prezasićeno umornim i prebarikiranim Šardoneima i da su upravo svežina i potpuno novi stil izdvojili naš Šardone iz mora drugih. U oštroj konkurenciji belih vina zlatnom medaljom je nagrađeno i vino Pinot blanc dodatno utvrdivši senzacionalni uspeh naše vinarije na ovogodišnjem IV Međunarodnom ocenjivanja najboljih vina Srbije" - izjavio je Zlatko Živanić, menadžer Vinarije Zvonko Bogdan.