Međunarodni salon vina "Vinosaur 2013" | Vinarija Zvonko Bogdan Skip to main content

Međunarodni salon vina "Vinosaur 2013"

Sre, 06/05/2013 - 14:25

Već tradicionalno, poslednje nedelje maja Banja Luka je nezaobilazno mesto susreta najpoznatijih vinarija iz regiona i velikog broja onih koji dolaze iz vodećih svetskih vinskih zemalja sa distributerima, ugostiteljima, trgovcima i mnogobrojnim poštovaocima i ljubiteljima vina.

Za učešće na ovogodišnjem Salonu prijavilo se 75 vinarija iz 13 država koje su kroz dvodnevno druženje uz degustaciju posetiocima predstavili paletu od gotovo 450 različitih etiketa vina. Uporedo s mnogobrojnim proizvođačima vina na šestom Vinosauru, kao i prethodnih godina, svoje najbolje specijalitete je ponudilo 20-ak izlagača u gastro segmentu sa velikim izborom sireva, pršuta, maslina i maslinovog ulja.

Veliko interesiovanje gostiju privukla je Vinarija Zvonko Bogdan čija su vina od nedavno prisutna I na teritoriji Bosne I Hercegovine. Svim zainteresovanim posetiocima Vinarija Zvonko Bogdan je prezentovala svoja nova vina koja su dobila nagrade za kvalitet na prestižnim takmičenjima vina Concours Mondial di Sauvignon, Concours Mondial de Bruxelles kao I na jednom od nejcenjenihih sajmova u Londonu - Decanter World Wine Awards.