Goran Karan u Vinariji Zvonko Bogdan | Vinarija Zvonko Bogdan Skip to main content

Goran Karan u Vinariji Zvonko Bogdan

Sre, 03/07/2012 - 11:55

Goran Karan se za osmomartovski koncert u Domu sindikata priprema na salašu Zvonka Bogdana. Hrvatski kantautor i ikona tamburaške muzike se druže danima šetnjama u prirodi.

- Mir i inspiraciju pronalazim u prirodi, a u ovom trenutku mi to pružaju vinogradi Vinarije Zvonko Bogdan. Drago mi je što je Zvonko tu, on je kolega sa svetskom istorijom, i baš me raduje što smo se našli. Ovde smo na prijateljskoj osnovi, pomaže mi da se osećam dobro, a kada se ja tako osećam, onda i publika može očekivati nešto dobro.

  • Da li slušate muziku Zvonka Bogdana?

- Kako da ne. Volim način na koji on peva „Jesen stiže Dunjo moja“, a pesma „Ko te ima taj te nema“ je neizbežna. Zapravo, volim taj njegov gard dok izvodi starogradske pesme. Dopada mi se što zauzme položaj - i pesma je nekako već tu, kao kada zažmuriš i vidiš reči na displeju.

  • Da li dame u Domu sindikata mogu očekivati neko iznenađenje?

- Ja se nadam da će njihovi partneri biti dovoljno domišljati da im prirede posebno iznenađenje, mi smo tu da veče učinimo romantičnim i da se ljudi osećaju dobro.

  • Šta vi očekujete od koncerta?

- Očekujem da ljudima bude odlično i to su otprilike sva očekivanja koje mislim da bi muzičar trebalo da ima. Da bude što je bolje moguće. Sa nama je gošća iz Hrvatske Helena koja je nastupala sa bendom The BastardZ. Jedan je od najboljih hrvatskih vokala pa ćemo pokušati da nešto i zajedno otpevamo, do sada nismo imali takvu kombinaciju.

  • Četiri godine niste objavljivali albume. Kada možemo očekivati novi album?

- Snimio sam toliko pesama za ove četiri godine, mnogo više nego što treba za jedan album. Ima stvarno dosta pesama, neke sam snimio i na makedonskom, čak sam snimio jednu pesmu sa gitaristom iz Big Blue. Uglavnom, sakupljamo materijal, snimamo pa ćemo videti šta će se od svega naći na novom CD-u.