Pinot Blanc na ocenjivanju u Južnoj Africi | Zvonko Bogdan Winery Skip to main content

Pinot Blanc na ocenjivanju u Južnoj Africi

Wed, 08/24/2016 - 15:13

Pinot Blanc Vinarije Zvonko Bogdan našlo se među dvanaest odabranih vina na Nacionalnom finalu šampionata ocenjivanja vina Južne Afrike održanom u Kejptaunu protekle nedelje ,21 avgusta 2016. godine.

Šesnaest najboljih nacionalnih degustatora, imalo je zadatak da prepozna dvanaest vina sveta koja su im poslužena „na slepo". Finalisti su bodove mogli da dobiju za prepoznavanje porekla, zemlje, berbe, sorte i imena proizvođača vina.

Pinot Blanc odlikuje kristalno čista, zlatno žuta boja. Diskretni buke obogaćen je aromama jabuke, kruške, dinje i nežnim tonovima belog livadskog cveća. Veoma je elegantno i osvežavajuće vino, prijatne voćne završnice pa se nadamo da je takmičarima olakšalo zadatak, ali i ostavilo upečatljiv utisak u Južnoj Africi kao što je to bio slučaj i u ostalim delovima sveta.

Ovo je četvrta godina da se tim Južne Afrike kvalifikovao za svetsko prvenstvo ocenjivanja vina na slepo koje će se održati početkom oktobra u Provansi u oranizaciji najstarijeg vinskog magazina na svetu La Revue du Vin de France koji se objavljuje još od 1927. godine. Time ukupno 24 zemlje sveta pokušavaju da pobede španski tim koji je svetski šampion u ocenjivanju vina.

Sve u svemu, ono što odlikuje sve učesnike ovog nacionalnog takmičenja, od vinara i vina do degustatora i svih onih koji ga prate jeste težnja ka vrhunskom kvalitetu i međunarodnoj potvrdi.