Uskoro novi - stari dobri Cuvée No.1 | Zvonko Bogdan Winery Skip to main content

Uskoro novi - stari dobri Cuvée No.1

Wed, 05/25/2016 - 14:56

Dok se u Vinariji Zvonko Bogdan pažljivo priprema novo vino Cuvée No.1 iz berbe 2014, koje će se uskoro naći na tržištu, pravo je vreme da se podsetimo njegovog rođenja i blistavog nastupa na domaćoj i svetskoj vinskoj sceni.

Ovaj harmoničan Cuvée predstavlja kupažu sorti Merlot, Cabernet franc i Frankovka. Prva berba bila je 2008, upravo kada je Vinarija i započela svoj put ka proizvodnji vina vrhunskog kvaliteta koja nose pečat podneblja s kog dolaze.

Zajedno sa Vinarijom Zvonko Bogdan raste i vino Cuvée No.1.

Zapaženo i nagrađivano na brojnim takmičenjima, tokom proteklih godina osvajalo je najviša priznanja u Beču, Londonu, San Francisku, Tokiju, Pragu, ali i nagradu za najbolje srpsko vino 2012. u kategoriji crvenih vina na Velikom blind testu u organizaciji online magazina Vino rs.

Ovu godinu Vinarija je započela upravo sa dve najveće nagrade na svetskom vinskom takmičenju - Prague Wine Trophy gde je proglašena za najbolju vinariju, a vino Cuvée No.1 iz berbe 2012 za šampionsko vino sajma.

Vredno pažnje i čuvanja, sa mogućnošću znatnog odležavanja, pored standardnih buteljki, puni se i u magnum boce, kao i u veće formate od 3,6,9 i 12 litara.

Svake godine ovo kompleksno i uravnoteženo vino, praćeno elegantnom kremastom strukturom i nezaboravnim punim ukusom, svoj kvalitet dalje potvrđuje pred najvećim stručnjacima u vinskom svetu i pored brojnih međunarodnih priznanja osvaja i sve više poštovaoca, koji s nestrpljenjem čekaju novi Cuvée No.1 i naravno još jednu reprodukciju slike umetnika Eugena Kočiša na etiketi.