Vino, ljubav, emocije - 10 godina od prve berbe | Zvonko Bogdan Winery Skip to main content

Vino, ljubav, emocije - 10 godina od prve berbe

Wed, 11/22/2017 - 12:36
Vinarija Zvonko Bogdan Tim

U proteklih 10 godina bilo je dosta truda, ambicije, emocija, očekivanja i želje da na ovim prostorima napravimo nešto što po kvalitetu vina, proizvodnje, samog objekta i kompletne ponude, ni najmanje ne zaostaje za najboljim svetskim vinarijama.

Danas, shvatamo da zapravo to zalaganje i posvećenost poslu koji radimo nikada ne treba ni da prestane, uživamo u onom što radimo a nadamo se da ste i i vi tokom proteklih 10 godina barem na momenat uživali u našim vinima, a ukoliko niste, svakako preporučujemo da nas posetite i popijete čašu vina tamo gde ono nastaje - kažu da je tada najlepše.

Lepo je setiti se sada već daleke 2006. godine kada je sve počelo na samo jednoj lokaciji - Ludaš sa jednim vinogradom. Znali smo da želimo da napravimo nešto prepoznatljivo i kvalitetno, upravo onako kakve su pesme i lik Zvonka Bogdana. Nestrpljivo smo čekali 2008. i prvu berbu, sada možemo reći da nam je to jedna od najomiljenijih berbi do sada.

Svake godine smo širili svoje vinograde a danas imamo 59 ha na tri lokacije (Palić, Ludaš i Radić) podignutih sa najkvalitetnijim internacionalnim sortama vinove loze.

Dobro se sećamo i prvog pojavljivanja na sajmu Interfest u Junu 2011. a jedno od značajnijih priznanja je bilo od strane  Grand Prix Vino.rs  - nagrada za najbolje vino u 2012. godini za  vino Cuvee No1 2008.. Nama veoma značajno priznanje, prva berba i prvi uspesi.

Moramo da istaknemo i napomenemo duboku zahvalnost velikom nemačkom vinaru Tomasu Seegeru koji je od početka bio sa nama, odlično razumeo naše ciljeve i želje i puno nam pomogao da budemo tu gde jesmo, a najvažnije da budemo ponosni na svoj proizvod i njegovo poreklo.

Jednako važna ličnost u našem razvoju je bio i Florent Dumeau, čovek koji je napravio stilski zaokret koji se kasnije ispostavio kao odličan i tako dao svoj ogroman doprinos našem daljem razvoju.

Kako su godine prolazile, sve više smo sazrevali, shvatali šta tačno želimo, bili sigurni u put kojim idemo a danas najveća zahvalnost ide čoveku koji definitvno nema lak zadatak, da nešto što smo sa velikom ambicijom 10 godina stvarali, učini još boljim. Srđan Lukajić jedan je od nekolicine mladih enologa koji su direktni učesnici redefinisanja vinske scene Srbije i potpisnici nekih od njenih najvećih uspeha poslednjih godina. On je jedan od glavnih stubova  modernizacije i razvoja domaće vinske industrije, donoseći nova znanja, prakse i iskustva i ugrađujući ih u svoje, osobene, stilove vina. Velika nam je čast što je Srđan pre dve godine  postao glavni enolog naše vinarije. Njegov uticaj i doprinos postali su lako prepoznatljivi i potvrđeni , kako na tžištu tako i kod istaknutih vinskih znalaca. Srđane, hvala na smirenosti, ogromnoj posvećenosti, želji i istrajnosti da svaka flaša koja izađe iz naše Vinarije bude oličenje kvaliteta i uložene ljubavi i truda. Verujemo da si ti budućnost naše vinarije i da će nas tvoja energija i kreativnost voditi i dalje ka putu sigurnog uspeha.

Danas, 40 ljudi svakodnevno brine o svakom delu slagalice koja predstavlja Vinariju Zvonko Bogdan. Ogromnu zahvalnost tokom ovih 10 godina dugujemo i ljudima koji su zaduženi za samu proizvodnju, menadžment, prodaju i  svima onima koji brinu da i najsitniji detalj deluje savršeno u bilo koje doba dana kada posetioci požele da nas posete, ali i kada se svetla ugase i svi odemo kući, sigurni da će nas ujutru dočekati najlepše radno mesto na svetu.

Za kraj, osvrnućemo se na temelje, sam početak, kada smo čvrsto verovali, da ćemo uspeti da ostvarimo sve što smo zacrtali, da sve što radimo bude najbolje, od izgleda vinarije, muzike do kvaliteta vina. Danas se i dalje vodimo time i shvatamo da je to put kojim smo krenuli i da nikada ne treba stanemo i zbog vas i zbog nas.

Hvala vam na svoj pažnji, vremenu i poverenju koje ste nam ukazali, nadamo se da ćemo i dalje uživati u deljenju iste ljubavi, ljubavi prema vinu.

Vinarija Zvonko Bogdan.