IX Beogradski salon vina | Zvonko Bogdan Winery Skip to main content

IX Beogradski salon vina

Wed, 12/26/2012 - 14:41

Svojim učešćem na IX Beogradskom salonu vina Vinarija Zvonko Bogdan je još jednom potvrdila svoju poziciju na srpskoj vinskoj sceni. Skoro da nije bilo posetioca u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt Regency koji dobar deo svog vremena nije posvetio štandu Vinarije Zvonko Bogdan. Posebnu pažnju svakako je privuklo vino Cuvee No.1 koje je na ovogodišnjem Velikom blind tastingu proglašeno najboljim srpskim vinom u 2012. godini.

Pored Vinarije Zvonko Bogdan na salonu se predstavilo još 80 vinarija iz 12 zemalja I 52 vinska regiona. U glavnom programu degustirano je više od 500 etiketa, dok su prateći program upotpunile radionice posvećene uparivanju hrane i vina i promotivne i stručno vođene degustacije vina po sistemu horizontalne i vertikalne degustacije.

Beogradski salon vina svakako predstavlja jedan od najznačajnijih regionalnih događaja posvećen vinu. Organizatori sajma su i ove godine svim pasioniranim ljubiteljima vina, proizvođačima i profesionalcima iz oblasti ugostiteljstva i trgovine ponudili jedan profilisan i sadržajno bogat događaj na visokom organizacionom nivou.