Zlatna medalja za Chardonnay u Pragu | Zvonko Bogdan Winery Skip to main content

Zlatna medalja za Chardonnay u Pragu

Mon, 06/22/2015 - 10:27

Na ovogodišnjem velikom svetskom takmičenju vina -Prague Wine Trophykoje se tradicionalno održava u Pragu u organizaciji prestižnog vinskog časopisa "Wine Revue", Vinarija Zvonko Bogdan je još jednom postigla zavidan rezultat i time jasno pokazala mesto srpskih vina na svetskoj vinskoj sceni.

Od svog osnivanja 2002. godine sajam Prague Wine Trophy se održava svake godine i predstavlja centralnu tačku okupljanja najboljih proizvođača vina širom sveta. Ocenjivanje vina na principu slepe degustacije i skale od 100 poena povereno je stručnom žiriju sačinjenom od najistaknutijih svetskih degustatora, somelijera i vinskih novinara. Svake godine ovaj sajam okuplja sve veći broj proizvođača iz različitih delova sveta što svakako doprinosi ugledu samog sajma ali i srpskih vina na Češkom tržištu.

Chardonnay 2013 je osvojio zlatnu medalju, čime je nastavljen trend osvajanja najsjajnijih medalja za kvalitet vina na Prague Wine Trophy, pošto je i prošle godine osvojeno zlato za Cuvee No.1 i Život teče.

Nagradu je u ime vinarije primio gospodin Aleksandar Milovanović, generalni uvoznik vina Vinarije Zvonko Bogdan u Češkoj.