Druga nagrada za Urbanistički projekat "Vinarija Zvonko Bogdan" | Vinarija Zvonko Bogdan Skip to main content

Druga nagrada za Urbanistički projekat "Vinarija Zvonko Bogdan"

Čet, 11/10/2011 - 11:59

Zavod za urbanizam u Subotici je osvojio 2. nagradu na 20. jubilarnom međunarodnom Salonu urbanizma koji je održan početkom ove nedelje. Svake godine na Dan urbanizma 08. novembra se održava manifestacija i po prvi put subotički urbanisti su se predstavili u kategoriji urbanističkih projekata. Rad je nosio naziv „Urbanistički projekat za urbanističko-arhitektonsku razradu lokacije namenjene za izgradnju sadržaja turističkog kompleksa - VINARIJE „ZVONKO BOGDAN". Autori projekta su Kornelija Evetović Cvijanović, Dragana Mijatović, Norbert Molnar Gabor i Milorad Đurić.

Izgradnja sadržaja turističkog-kompleksa vinarije "Zvonko Bogdan" je planirana u skladu sa Planom detaljne regulacije za deo prostora južno i istočno od Omladinskog jezera. Unutar objekta je planiran višefunkcionalni ugostiteljsko-komercijalni objekat sa restoranom i nacionalnom kuhinjom, smeštajem, vinarijom, muzejom vina i pratećim sadržajima.

Salon urbanizma se održava u kontinuitetu 20 godina i predstavlja najznačajniji Forum u oblasti urbanizma i prostornog planiranja. Subotički urbanisti su u proteklih pet godina osvojili četiri nagrade na Salonima urbanizma.

Na salonu je bilo izloženo 120 radova iz Srbije i zemalja u okruženju.U najzahtevnijoj oblasti Urbanistički projekti, u konkurenciji preko 100 pristiglih radova iz zemlje i inostranstva, Zavod je osvojio 2. nagradu. Nagradu je uručio predsednik žirija Salona, mr Dragan Radivojević, a prisustvovali su i predsednik evropskog Saveta urbanista Žoao Težeria i iz Udruženja urbanista Srbije Dušan Minić .